четвер, 14 травня 2015 р.

Все про блог

Блоги
Блог (англ. blog, від «web log», «мережевий журнал або щоденник подій») - це веб - сайт, основний вміст якого - регулярно додаються записи, зображення або мультимедіа. Для блогів характерні недовгі записи тимчасової значущості, відсортовані у зворотному хронологічному порядку (останній запис зверху). Відмінності блогу від традиційного щоденника обумовлюються середовищем: блоги зазвичай публічні і передбачають сторонніх читачів, які можуть вступити в публічну полеміку з автором (у відгуках до блог - запису або своїх блогах).
Блогерами (блогерами) називають людей, що ведуть блог. Сукупність усіх блогів Мережі прийнято називати блогосферою. За авторським складом блоги можуть бути особистими, груповими (корпоративними, клубними...) або суспільними (відкритими). За змістом - тематичними або загальними.
Для блогів характерна можливість публікації відгуків (т. зв. «Коментарів», коментів) відвідувачами. Вона робить блоги середовищем мережевого спілкування, що має ряд переваг перед електронною поштою, групами новин, веб - форумами і чатами. Популярні сервіси блогів Росії (на думку сервісу Яндекс. Блоги)
1.      LiveJournal
2.      Блоги@Mail.Ru
3.      LiveInternet
Живий журнал, ЖЖ (LiveJournal, LJ) www.LiveJournal.com
Пропонує звичайний для блогів набір функцій: можливість публікації записів, їх коментування читачами; також є зручні додаткові функції, багато з яких доступні безкоштовно будь - кому.До недавнього часу відрізнявся відсутністю обов'язкової реклами в безкоштовних блогах.
Можливість додавати інших користувачів ЖЖ у свій список читання (так звану френдстрічку) сприяє утворенню соціальних мереж. Підтримується ведення колективних блогів - ЖЖ - спільнот.
У Рунеті Живий журнал знайшов феноменальну популярність, причому в якісному плані складу російського ЖЖ також надзвичайно різноманітний. Свої ЖЖ є у багатьох відомих в Росії людей, а також у партій, громадських рухів і організацій. За даними сервісу LiveJournal.Ru на 6 липня 2007, в Живому журналі зареєстровано 1015745 російськомовних користувачів.
Блоги@Mail.Ru - безкоштовна блог - платформа для ведення блогів в рамках порталу mail.ru. Веб - сервіс запущений 24 листопада 2005. Надає можливості ведення блогу будь - якому користувачеві, що отримав поштовий ящик в доменах mail.ru, list.ru, bk.ru, inbox.ru. Аналогічно LiveJournal користувачі можуть вибудовувати соціальні зв'язки, створювати спільноти і т. д.
Сервіс LiveInternet надає такі можливості:
·         Додавати повідомлення в щоденник, як через веб - інтерфейс, так і за допомогою програмних клієнтів, по електронній пошті або SMS.
·         Додавати в свої повідомлення зображення, голосування, інформери (погода, ТБ - програма), закачувати різні типи файлів найбільш зручним чином, використовувати до 12 своїх аватарів.
·         Читати оновлення в обраних щоденниках, а також будь - яких інших RSS - каналах: через стрічку друзів в Інтернеті, через підписку поштою, у програмних клієнтах.
·         Використовувати інтегровані сервіси фотоальбомів, відео - та аудіозаписів, форумів, знайомств і особистих повідомлень між користувачами. До щоденника можна підключити веб - камеру.
Всього 90 сервісів найбільш популярні серед блогерів, але крім блогів на платформі існують особисті блоги на окремому хостингу або движку. У Рунеті існує понад 300000 автономних блогів.

Можна зробити висновок, що блоги на даний момент один з найбільш популярних сервісів Веб 2.0. Число російськомовних інтернет - щоденників тільки за 2008 виросло в 2,6 рази до 3,1 млн, підрахували аналітики « Яндекса ». І це ще далеко не межа, багато користувачів Інтернету до цих пір не знають, що таке « блог », тому, на мій погляд, кількість блогів може вирости ще як мінімум в 4 рази.

Немає коментарів:

Дописати коментар